Bluesdag 2012 (23-09-2012) – presentatie Rob van Elst

Bluesdag 2012

Zondag 23 september 2012 organiseert de Dutch Blues Foundation voor de tweede keer de Bluesdag in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep. Een onderdeel van de Bluesdag is de Dutch Blues Challenge en deze wordt gepresenteerd door Rob van Elst van BluesMoose Radio.

Uit 43 aanmeldingen zijn Big Bo, BluesFellas, Blues on Bootz, Little Boogie Boy, Red White & Blues, Robbert Fossen & Peter Struijk, Sugar Boy and the Sinners, The Veldman Brothers, The LoveVeins en Trouble No More geselecteerd om deel te nemen aan de Dutch Blues Challenge 2012. Om 15.00 uur gaan zij de uitdaging aan om voor een onafhankelijke jury in 20 minuten te laten zien en horen waar zij goed in zijn.
De jury bestaat uit Jorden Wouters (European Blues Union), Paul Duvivie (Blues Records Paul, voorheen Blues Record Centre), Carolin Wobben (Phamosa Music bookings agency, Duitsland), Herman Janssen (Moulin Blues, Ospel), Deborah J. Carter (jazz vocaliste) en Bert Visscher (Blues radioprogramma “Standing at the Crossroads” op RTV Stadskanaal).

Een band en een solo/duo worden geselecteerd om mee te doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA). De band vertegenwoordigt ook Nederland tijdens de European Blues Challenge in Toulouse (Fr.) en speelt in het eerste weekend van mei op het Moulin Blues Festival te Ospel.
King Mo en Ralph de Jongh waren in 2010 de eerste Nederlandse blues-acts die aan de IBC deelnamen. In 2011 waren het de John F. Klaver Band en The Mudbirds die na de eerst Dutch Blues Challenge de internationale podia mochten betreden.

Workshop & Masterclasses

De Dutch Blues Challenge is een onderdeel van de Bluesdag en wordt vanaf 10.30 uur vooraf gegaan door een programma met een workshop en drie masterclasses, waarin belangstellenden kennis kunnen maken met Blues. Altijd al mondharmonica willen leren spelen, dan is hier de kans om in korte tijd een Blues te leren spelen onder leiding van Benjamin “Harmonica” Streuper.

Of volg de meesters Guus & Johnny Laporte (Barrelhouse) in de masterclass ‘Gitaar en de blues’. Hierin brengen zij Engelse en Amerikaanse bluesstijlen ten gehore waar zij van houden, alsook hoe zij een bluessolo opbouwen. Ook presenteren zij hun magische samenspel en uitdagende gitaarbattles.

De bassist en de drummer vormen samen de ritmesectie in een band. Hun functie is in de eerste plaats om een stevige basis neer te zetten waarop de solisten, vocalisten en overige musici lekker hun gang kunnen gaan. Robbie Andreas Carree, Best Dutch Blues Drummer 2011 en Harm van Sleen, Best Dutch Blues Bassist 2011, belichten in de masterclass ‘De ritmesectie in de blues’ een aantal aspecten die hierbij aan de orde komen, demonstreren variaties en stijl-specifieke loopjes en patronen, en demonstreren ook wat de wisselwerking is tussen bas en drums.

Tenslotte laat Rob Mostert, een van de beste Hammond
spelers van Nederland en een van de weinigen die als echte Hammond purist met zijn (blote) voeten footbass speelt, alles zien en horen wat hij kan met zijn Hammond en Leslie. Zo behandelt hij de Drawbars, speelstijlen, improvisatie en de Hammond als begeleidend instrument.

Opgeven kan nog, om aan één of meerdere workshop/masterclasses mee te doen.
Kaarten voor de Bluesdag zijn slechts 12,50 euro per stuk in de voorverkoop. CJP 7,50 euro en tot 18 jaar gratis. Een kaart geeft toegang tot de workshop, masterclasses en de Dutch Blues Challenge.
Let op: vol is vol. Reserveren voor workshop/masterclasses via de website.

Toegangskaarten voor de Bluesdag http://www.dutchbluesfoundation.com/dutch-blues-challenge/Tickets-Bluesdag
Meer informatie via www.dutchbluesfoundation.com

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord